Rozpis utkání Spartaku - jaro 2024

Archív zpráv zde

náhodné foto

Odkazy FAČR


is.fotbal.cz
úřední deska


Muži >> V derby těsná prohra: SK HS Kroměříž – SK Spartak Hulín 1:0 ročník 2017/2018

V derby těsná prohra: SK HS Kroměříž – SK Spartak Hulín 1:0

13.8.2017 | 09:34:14 - Na derby okresu Kroměříž jsme si počkali v letošní sezóně jen do druhého kola. Pro oba týmy šlo přitom o třetí utkání v jednom týdnu – po úvodním zápasu MSFL minulý týden odehráli oba soupeři ještě středeční pohárové kolo (HS porazila Kozlovice 2:0). Dres HS obléká celkem čtveřice hráčů, kteří prošli Spartakem - krom Tomáše Matouška a Dominika Krhuta, kteří u nás ještě před rokem odvedli kus dobré práce, oblékají sešívaný dres místní Slavie taktéž Pavel Hloch, který něco odkopal v našem dresu po postupu do MSFL v sezónách 2010 – 2011 a taktéž nově Robin Elšík (2014/2015). Naše sestava oproti stavu před týdnem zchudla o dvě jména – ke zraněnému Vaškovi Ondřejkovi se po středečním pohárovém zápasu přidal taktéž se svalovým zraněním Erik Hradil.

Hanácká Slavie prožila se svým týmem dobrou jarní sezónu a zdá se, že ze své cesty neustoupila ani na prahu nové sezóny. Do zápasu tedy vstupovala z pozice favorita. Domácím také patřila úvodní střela zápasu, kdy se v 2. minutě zastřeloval Blanař, ovšem jeho střelu pohotový brankář Dostál vyrazil a odražený míč defenziva odklidila zavčasu do bezpečí.

Spartak zahrozil dvakrát v 6. a 7. minutě, avšak ani po Dvořáčkově standardní situaci ani po Otrubově střele jsme se brankového zásahu nedočkali.

V 11. minutě byli domácí v dobré brankové příležitosti, kterou si vypracoval domácí šutér Jan Silný. Jeho postup z úhlu na naši branku však skončil bezúspěšně – finální střelu zlikvidoval výtečný Dostál.

Spartak kontroval vzápětí. Ve 12. minutě se protáhl defenzivou HS Michal Šrom po jeho nezištné přihrávce zakončil Lukáš Motal vedle branky.

Naši branku poté ohrozil Dominik Krhut. Jeho ostrou střelu v 15. minutě ještě přizvedl Jaroslav Zlámal. Pohotový Dostál opět vytáhl míč nad břevno.
Další zajímavá akce na sebe nechala čekat do 28. minuty. Měli ji na svědomí domácí poté, co chybka naší defenzivy vysunula do další zteče Jana Silného.
Ten však opět z úhlu při zakončení ztroskotal na brankáři Dostálovi a na našeho brankáře nevyzrál ani o dvě minuty později Tomáš Jeleček se svou střelou.

Se závěrem poločasu přitlačil na bránu domácích Spartak. Nejprve se v 39. minutě pěknou kličkou uvolnil do pokutového území Michal Dvořáček, jeho křížný centr zasáhl na zadní tyči hlavou Michal Šrom a míč poslal těsně vedle branky!

V posledních minutách zápasu pak Spartak zahrál za sebou 2 rohové kopy a jednu standardní situaci. Právě při ní v poslední minutě dostal míč do domácí branky Lukáš Motal. Radost Hulína však zastavil pomezní Nejezchleb se signalizovaným ofsajdem.

První – herně víceméně vyrovnaný – poločas skončil remízou 0:0.
Ve druhém poločasu postupně měla více ze hry domácí sestava a také si vytvořila více šancí.

V 50. minutě se protáhl našimi řadami Marián Kovář, předal míč Jelečkovi, ten na Oklešťka a jeho zakončení vytáhl nad branku Jakub Dostál. Horko před naší brankou bylo i v 62. minutě. Po Oklešťkově standardní situaci zasahoval znovu Dostál a obrana měla co dělat s odklizením míče před dorážkou.

Stupňující tlak domácích dosáhl svého vrcholu v 65. minutě. Oklešťkův rohový kop poslal před brankou hlavou do sítě Martin Neubert a domácí se mohli radovat z vedení. 1:0

Velkou šanci přidat pojišťovací branku měl v 67. minutě znovu domácí šutér Jan Silný, ale ani tentokrát se z úhlu přes výtečného Dostála neprosadil.

Brankář Spartaku se také vytáhl v 88. minutě poté, co pohotový Elšík vypíchl míč Zlámalovi a hrnul se na naši branku. I tentokrát vyšel ze souboje brankář Spartaku vítězně.

Závěrečné minuty se vedly v duchu nervozity – domácí se snažili udržet hubený výsledek, Spartak se snažil vykřesat naději na srovnání skóre. Do této tradiční situace pro závěry zápasů poté zcela zapadla situace, v níž v zápase vyfasoval druhou žlutou kartu David Kostka a po následující červené kartě se poroučel z hřiště; na zemi zůstal přitom ležet domácí kapitán Tomáš Matoušek. Vysvětlení pro někoho nepřehledné (vzdálenost, úhel pohledu) situace obsahuje zápisu rozhodčího Vostrejže o utkání (v podobě aktuální k okamžiku sepsání článku), podle něhož byla 2. žlutá karta udělena za „zdržování hry při navázání hry soupeře – zabránění rozehrání PVK soupeři vložením nohy před míč v přerušené hře“.

Spartak od sezóny 2014/2015 odehrál 7 derby s HS a hned 4 z nich nedohrál v plném počtu. Pro nedisciplinovanost ve vypjatém závěru tak Spartak v podstatě tradičně dohrál v desíti lidech, Hanáci si závěr takticky pojistili a zvítězili 1:0.

Hodnocení trenéra: Dnes to byl zápas o tom, kdo udělá první chybu a dostane gól. Připravovali jsme se na to, že Kroměříž je silná v přechodu do útoku a ve standardních situacích, bohužel právě ze standardky jsme dostali branku. Středeční pohár nás také stál nějaké síly, máme 2 zraněné hráče, nebylo to čím oživit, ti co byli na hřišti, toho v závěru zápasu už měli dost. Jinak jsme si vyříkali nějaké věci, které nás trápily v defenzivě v zápase s Líšní. Dnes už jsme tolik chyb nedělali a myslím si, že s tím jak, jsme se posunuli, můžu být dnes spokojen.

rozhodčí: Ivan Vostrejž, AR1: Josef Černý, AR2: Miroslav Nejezchbelb, delegát: Zdeněk Hulcký

HS: Trochta – Jeleček, Hloch, Matoušek, Krhut – Okleštěk, Cupák, Kovář (89. Stratil), Blanař (62. Elšík) – Neubert (81. Budín), Silný.
Spartak: Dostál – Vyskočil Mich., Zlámal, Kostka, Kovář – Šrom, Malenovský (81. Minář), Motal, Dvořáček (76. Michálek) - Vyskočil Martin, Otruba.

 66. Neubert

 Neubert, Silný – Kostka

 91. Kostka


Oznámkujte článek:

výborný - 1     průměr - 2     nic moc - 3

Zpět na úvodní stránku Článek byl zobrazen 2711x, hodnocen 6x, průměrná známka: 2.00

Oficiální stránky SK Spartak Hulín powered & programmed by Admin
Autorem všech příspěvků, není-li uvedeno jinak - Admin. 
Všechna práva vyhrazena, bez souhlasu autora nebo uvedení zdroje nesmí být obsah jinam přejímán, zveřejňován a dále šířen.
(c) Admin 2006-2016