Rozpis utkání Spartaku - jaro 2024

Archív zpráv zde

náhodné foto

Odkazy FAČR


is.fotbal.cz
úřední deska


Muži >> Vítězství v Kroměříži!!! SK HS Kroměříž – SK Spartak Hulín 1:3 ročník 2014/2015

Vítězství v Kroměříži!!! SK HS Kroměříž – SK Spartak Hulín 1:3

29.3.2015 | 10:35:09 - V sobotu 28. 3. bylo na plánu MSFL prestižní a očekávané derby mezi Hanáckou Slavií Kroměříž a našim Spartakem Hulín. Říká se, že derby nemá favorita, to tentokrát ale víceméně nemohlo platit. Domácí sešívaní pokukují o patro výš, a tak za účelem stíhání vedoucích týmů tabulky potřebují sbírat body. Právě lesk a prestiž sobotního duelu přiměly vedení Hanácké Slavie rozloučit se před zápasem slavnostně se svými dvěma ikonami Ondřejem Stojaníkem a Ondřejem Šilingrem. Sympatické gesto rovněž učinilo vedení soupeře, když ve stejnou chvíli popřálo Josefovi Pěnčíkovi, našemu sekretáři, který v den zápasu oslavil životní jubileum 50. narozenin.

Trenérovi Spartaku zase v týdnu přibyly starosti se sestavou, neboť brankář Marek Vogl se zranil (přední křížový vaz) a nezbývalo, než nasadit do tohoto duelu mladého dorostence Libora Chytila. Trenérské povinnosti se Zlínem „B“ si plnil Broňa Červenka, na soupisku přibyl ale zase Karol Kováč, příští týden by měl i Andrej Labuda. Domácí trenér Chytrý nemohl do zápasu postavit pro 2 žluté karty zkušeného Davida Čepa.

Domácí začali utkání náporem a zadní řady Spartaku měly hned od úvodních minut co dělat se sešívanou lavinou, která se valila do jejich řad.

Ve 3. minutě se takto přes pravou stranu hrnul do pokutového území Honza Hromek, jeho zakončení však úspěšně zneškodnil Libor Chytil a připsal si tak první úspěšný zákrok zápasu.

Hanáci pokračovali v aktivitě dál. V 10. minutě zahrávali rohový kop, ten na zadní tyči zakončoval Netopil a proti dorážce musel znovu zasahovat brankář Chytil.

Pořádný vítr v naší obraně ztropil David Steiner v 15. minutě, když si obhodil Michala Vyskočila a následnou střelou na zadní tyč jen těsně minul branky Spartaku.

Ve 23. minutě se prostředkem hřiště probíjel Žák, přišel náš faul a na samé hranici šestnáctky se zahrával přímý kop. K tomu se postavila hned čtveřice sešívaných, mimo jiné obávaný exekutor Tomáš Mazouch a Ladislav Nevřala. Posledně jmenovaný kop nakonec zahrál a všichni přítomní jen sledovali, jak míč z ideální pozice cinknul o tyč a zapadl vedle branky!

Trpělivá obrana Spartaku jak v zadních řadách, tak ve středu pole pracovala jinak velmi spolehlivě a naši se hnali často do nebezpečných brejků. Na hrotu se rval o míče snaživý Robin Elšík a z druhé vlny jej doplňovali středopolaři.

Po jednom z těchto výpadů v 28. minutě zahrával Spartak standardku. Míč s podporou větru vyslal do pokutového území Michal Dvořáček a Jaroslav Zlámal hrudí vyslal střelu do horního růžku branky, kam se Radek Petr mohl za míčem pouze ohlédnout 0:1!!!!

Vedení Spartaku sice domácí hráče trochu přibrzdilo, nicméně ti ve své útočení pokračovali i nadále. Tradičně dravý David Steiner prošel po brankové čáře v 34. minutě, nacentroval před branku do chumlu nabíhajícího hráčů, odkud se míč odrazil vedle branky.

Spartak kontroval standardní situací z 37. minuty, když zahrával standardní situaci Jarda Laciga a Roman Číhal se na dlouhou nohu snažil zasáhnout míč, brankář Petr byl ale na místě a balón chytil.

V 37. minutě udeřil Spartak podruhé. Svaťa Kadlec prostrčil míč na Jardu Zlámala a ten špičkou dlouhé nohy nasměroval míč k tyči a mimo dosah domácího brankáře Petra – 0:2.

Zlámalova branka znamenala dvoubrankové vedení, současně to byla již třetí jarní branka hrající legendy Spartaku.

Dvoubrankové vedení Spartaku vybičovalo Hanáky do aktivity závěrečných minut prvního poločasu. Nejprve se v 42. minutě protlačil do pokutového území Hromek, ale zakončil vedle branky. No a ve 44. minutě po sérii několika rohových kopů domácích se na malém vápně hlavou prosadil šutér domácích Martin Neubert a korigoval skóre na 1:2 z pohledu domácí Slavie.

Do druhého poločasu domácí trenér Vlastimil Chytrý překvapivě stáhnul ze hřiště kapitána Tomáše Mazoucha a na hřiště vyslal Lukáše Kutru.

Hanáci zahráli ve 47. minutě rohový kop, v němž z náběhu hlavičkoval nad branku David Steiner.

Poté se dlouhé minuty odehrával zápas jen mezi šestnáctkami. Pravda, nebezpečné ataky domácích obrana Spartaku leckdy řešila pod tlakem jednoduchým odkopem, nicméně držela pevně a tím pomáhala též založení útočných akcí. Následné brejky Spartaku dokázala defenziva domácích ubránit, a tak zůstavalo ve hře několik variant – bude srovnáno či pojistí Spartak své vedení?

První neznámé byl osud utkání nakloněn v 74. minutě, kdy centr ze strany na malém vápně zakončoval Neubert vedle branky.

Dalších deset minut zůstaly šance obou stran pouze v náznacích útočného ataku. Nejblíže pořádné šanci byli domácí zase v 82. minutě, kdy aktivní Ferko vyslal zpoza šestnáctky střelu na branku a míč v klidu zlikvidoval stoicky klidný Libor Chytil.

Stav utkání 1:2 držel do posledních minut. Trenér Lehkoživ sáhl ke střídání, ze hřiště stáhl tradičně tichou, ale výraznou křídelní oporu Michala Dvořáčka. V této řadové situaci, kdy na hřiště měl vběhnout Mario Mjuller, však hlavní rozhodčí Hájek zničehonic vytáhl žlutou kartu pro Svaťu Kadlece, která byla pro našeho středopolaře druhou v utkání a tím pádem znamenala červenou!! V utkání, v jehož minimálně závěru pršely na rozhodčí výrazně hrubé slovní ataky z obou stran hřiště, včetně laviček (nikterak potrestané), najednou vyloučil rozhodčí zrovinka toho jediného hráče Spartaku, který v utkání dostal žlutou kartu. V situaci, kdy ve hře byl stále ještě otevřený výsledek, rozhodčí vyloučil hráče za – dle tvrzení postiženého Kadlece – nikterak agresivní verbální projev.

Spartak tak utkání dohrál v deseti.

V 87. minutě ovšem Laciga centrem našel Zdeňka Kroču a ten hlavou dal výsledku konečnou podobu. 1:3

Frustrace a zklamání domácích ve druhém poločase a po závěrečném hvizdu byla patrná, zjevná a pochopitelná, takto jsme se my v Hulíně cítili třeba ve vzájemném podzimním zápase u nás prohraném v podstatě s obdobným průběhem. Za posledních 30 let, co mám zmapovanou historii Spartaku, se stalo vůbec poprvé, aby Spartak v Kroměříži vyhrál.

Je pochopitelné, že emoce zvláště po našem derby, bývají vyhrocené. Ovšem oba sobotní soupeři si musí projít zbytkem soutěže sami svou cestou a za svými ambicemi, ať už derby dopadlo, jak chtělo.

Hodnocení trenéra: Chtěli jsme hrát v bloku, abychom domácí nepouštěli do nějakých brejkových akcí. To se nám podařilo. Podařily se nám tři standardní situace, ze kterých jsme dali tři branky a podle mého za tu disciplínu jsme zaslouženě vyhráli. Určitě jsem rád, že náš mladý gólman Chytil zvládl utkání na jedničku, je to dobře pro něho i pro nás.

rozhodčí: Kamil Hájek, AR1: Zdeněk Petr, AR2: Michal Pfeiffer, delegát: Miroslav Poklop

HS: Petr – Cverna, Budín, Netopil, Nevřala (62. Strašák) – Steiner, Mazouch (46. Kutra), Salachna, Hromek (75. Ferko) – Žák, Neubert.
Spartak: Chytil – Vyskočil, Kroča, Číhal, Krhut – Šrom, Kadlec, Laciga, Zlámal, Dvořáček (85. Mjuller) – Elšík.

 44. Neubert - 28., 37. Zlámal, 87. Kroča

 Cverna, Steiner, Žák – Vyskočil, Kadlec

 85. Kadlec

 350



Oznámkujte článek:

výborný - 1     průměr - 2     nic moc - 3

Zpět na úvodní stránku Článek byl zobrazen 4299x, hodnocen 7x, průměrná známka: 1.14

Oficiální stránky SK Spartak Hulín powered & programmed by Admin
Autorem všech příspěvků, není-li uvedeno jinak - Admin. 
Všechna práva vyhrazena, bez souhlasu autora nebo uvedení zdroje nesmí být obsah jinam přejímán, zveřejňován a dále šířen.
(c) Admin 2006-2016