Rozpis utkání Spartaku - jaro 2024

Archív zpráv zde

náhodné foto

Odkazy FAČR


is.fotbal.cz
úřední deska


Muži >> Na závěr podzimu výhra: SK Spartak Hulín – SK Líšeň 3:0 ročník 2014/2015

Na závěr podzimu výhra: SK Spartak Hulín – SK Líšeň 3:0

16.11.2014 | 08:53:38 - Krátkodobý život podzimní fotbalové sezóny dospěl do svého finále. Uplynuly jenom tři měsíce a na opačných stranách hřiště se proti sobě postavili opět ti samí soupeři, kteří sezónu zahajovali – SK Líšeň a SK Spartak Hulín. Oba soupeři se nyní potkali jako sousedé v tabulce, souboj tak byl o 6 bodů. Líšeň coby farma Zbrojovky předvedla divákům v Hulíně kmenové hráče Zbrojovky Šimona Šumberu, Fabiana Slančíka a brankáře Martina Doležala. První dva jmenovaní odehráli v pátek část přípravného zápasu za Zbrojovku v maďarském Györu.

Spartak utkání zahájil aktivně, úvodní minuty opanoval a několik náznaků pěkných akcí v úvodu likvidovala defenziva Líšně. Tak tomu bylo i ve 4. minutě, kdy Laciga namířil standardku do pokutového území a před po míči natahujícím se Číhalem zasahovali brněnští.

Líšeň zahrozila v 10. minutě, kdy Přerovský sklepl míč nabíhajícímu Šumberovi, ten vypálil nad branku. Hosté předvedli i další zajímavou akci. V 17. minutě potáhl po straně akci Lontras, poslal rychlý centr do pokutového území, kam se na něj skluzem do malého vápna vrhli postupně dva spoluhráči. Oba však na míč nedosáhli a ten prosvištěl jen do zámezí.

Ve 22. minutě se Líšeň znovu ukázala. To se kličkou dovnitř hřiště uvolnil Přerovský a svižnou střelou vyzkoušel pozornost brankáře Vogla, který míč vyrazil.

Ve 24. minutě se poté na brankové čáře obtočil Slančík kolem Sklenáře, z úhlu postupoval na branku Spartaku a finální střelou nastřelil dokonce tyč!

Na druhou stranu se v té samé minutě prodíral k sólovému nájezdu Miloš Kopečný a strážící Fousek měl plné ruce práce, aby nakonec útočníka Spartaku zpacifikoval.

V této fázi hry se Spartak zase dostával ke slovu a výsledkem bylo několik podařených akcí. Pěkný centr Krhuta v 27. minutě těsně minul před brankou naskakující Dvořáček.

V 30. minutě si zase úžasně narazili u brankové čáry Vyskočil s Lacigou, rychlou přihrávku zasáhl v pokutovém území Dvořáček a pozorný brankář Martin Doležal vyrazil střelu mířící přímo na něj.

Stejně úspěšná Líšeň nebyla už za další 2 minuty. Hosté k zemi složili Lacigu v uctivé vzdálenosti. Nařízenou standardku rozehrál Laciga, centr zasáhl v pokutovém území Dvořáček a trefil se do prázdného prostoru branky Líšně 1:0.

Líšeň odpověděla hned vzápětí. Šumbera v 32. minutě sklepl v pokutovém území míč na Přerovského, který se otočil kolem strážícího hráče a po zemi slabě vystřelil jen k nohám Marka Vogla.

Ve 44. minutě mohl Spartak pojistit vedení. Kopečný se prosadil přes strážícího Fouska a postupoval sám na branku Líšně. Při kličce brankáři si ale šlápl na míč, a tak tato šance zůstala trestuhodně nevyužita.

Druhý poločas začal zostra, kdy kapitán Líšně Matoušek zajel právě do našeho rychlonohého hrotového útočníka Kopečného a odměnou mu za to byla žlutá karta v ruce v zápase velmi přesného a jistého rozhodčího Vlastimila Ogrodníka.

Domácí Spartak dostal výhodu přímého kopu a v 47. minutě tak Číhal po zemi zkoušel překvapit brankáře Doležala. Po zemi letící střela však svého tečovatele nenašla a pohotový brankář soupeře si bez problému poradil.

Ve 48. minutě se znovu proti svým obráncům prosadil Kopečný, tísněn dvěma protihráči tentokrát zkrátka nehledal prostor pro kličky a zakončil střelou, kterou Doležal vyrazil.

Na druhé straně rovněž se v 48. minutě ujal míče Šumbera a technicky zkoušel trefit zející prostor na bližší tyči Voglovy branky, míč skončil na boční síti.

V 55. minutě se na postranní čáře prosadil Dominik Krhut, téměř z brankové čáry poslal polovysoký centr k malému vápnu, kam si naběhl Miloš Kopečný a propálil padajícího Martina Doležala – Spartak se ujal vedení 2:0.

Zápas se začal lámat ve prospěch Spartaku. Líšeň sice v 61. minutě ještě zahrozila Slančíkovou střelou, kterou, byť mířila vedle branky, jistil svým zákrokem Marek Vogl. Jinak už to byla jen hra Spartaku.

V 62. minutě série krátkých narážeček s Lacigou vynesla do pokutového území zakončujícího Michala Šroma, ten ale vypálil nad branku.

V 68. minutě se pak Laciga obtočil kolem Falla, vyslal do pokutového území znovu Michala Šroma a ten ránou na zadní tyč upevnil vedení Spartaku na pěkných 3:0.

V 70. minutě našel Krhut Dvořáčka, jemuž v pokutovém území v zakončení zabránil Sus. V 74. minutě Krhut potáhl po straně, nacentroval před branku, kam si na hlavičku naskočil Šrom a poslal míč vedle branky.

O výsledku zápasu bylo v podstatě rozhodnuto a na průběhu hry to bylo poznat.

Ve zbývajících minutách zápasu, který se v podstatě jen už dohrával, zbývalo dořešit, zda Marek Vogl udrží první čisté konto v letošní sezóně, a to se nakonec také podařilo.

Po vítězství 3:0 se bodový účet Spartaku zastavil na 20 bodech, to pro nás znamená 11. pozici v tabulce. Při vší výsledkové a zdravotní krizi týmu v sérii 10 zápasů po sobě to je nakonec dobrý závěr této části sezóny.

Hodnocení trenéra: Dnešní zápas se mi určitě hodnotí dobře, vyhráli jsme potřetí v řadě. Po výsledkové krizi, kdy jsme měli tu dlouhou šňůru bez vítězství, se nám ke konci podařilo uhrát devět bodů. Jsem rád, že se ukázalo, že z naší strany nešlo o výmluvy na zranění. Znovu opakuji, že pokud je ten kádr kompletní, fotbal samozřejmě hrát umí, dneska jsme to ukázali a já musím klukům poděkovat.

rozhodčí: Vlastimil Ogrodník, AR1: Petr Mrázek, AR2: Adam Horák, delegát: Jiří Juřička

Spartak: Vogl – Vyskočil, Číhal, Sklenář, Krhut – Šrom, Laciga, Červenka, Kadlec, Dvořáček – Kopečný (81. Paciorek).
Líšeň: Doležal – Drábek, Fousek (46. Zavřel), Sus, Lontras – Janoščin (65. Vejmělek), Matoušek (81. Lisický), Fall, Přerovský – Šumbera, Slančík.

 32. Dvořáček, 55. Kopečný, 68. Šrom

 Krhut - Matoušek

 120


Oznámkujte článek:

výborný - 1     průměr - 2     nic moc - 3

Zpět na úvodní stránku Článek byl zobrazen 2435x, hodnocen 2x, průměrná známka: 2.00

Oficiální stránky SK Spartak Hulín powered & programmed by Admin
Autorem všech příspěvků, není-li uvedeno jinak - Admin. 
Všechna práva vyhrazena, bez souhlasu autora nebo uvedení zdroje nesmí být obsah jinam přejímán, zveřejňován a dále šířen.
(c) Admin 2006-2016