Rozpis utkání Spartaku - jaro 2024

Archív zpráv zde

náhodné foto

Odkazy FAČR


is.fotbal.cz
úřední deska


Muži >> Tři penalty a k ničemu: SK Spartak Hulín – FC Fastav Zlín „B“ 1:1 ročník 2014/2015

Tři penalty a k ničemu: SK Spartak Hulín – FC Fastav Zlín „B“ 1:1

25.9.2014 | 10:09:30 - Odložené předehrávané 15. kolo MSFL svedlo na hřiště dva týmy z blízkého okolí. Béčko ševců mělo oproti ostatním soupeřům dokonce odehráno o dva zápasy méně, protože jejich nedělní podvečerní duel v Kroměříži byl odložen pro podmáčený terén. Trenér Zlína Somberg přivezl do Hulína i některé hráče širšího kádru druholigového áčka, a tak jsme u nás zase mohli vidět např. Lukáše Salachnu, Róberta Matějova či kapitána týmu Lukáše Motala. Na straně Spartaku byl k vidění naprosto kompletní kádr našich hráčů, dokonce nastoupili i v sobotu v Hlučínem kolenem soupeře orazítkovaný Dominik Krhut a Honza Ruman.

V průběhu zápasu bylo dlouho poznat, že hráče Spartaku hodně svazovala nervozita, která pochopitelně pramenila ze série neúspěšných výsledků. Mnohdy chyběl klid a větší rozhled v přihrávkách, kupili jsme hodně chyb, které nás stály lepší pozice v ofenzivě.

Váhavost domácích ale dokázali využít právě běhaví hosté ze Zlína, kteří se snažili vpadnout do naší obrany a brankově udeřit. Takto v 6. minutě potáhl po straně míč Matějov a vysokým centrem našel před bránou Hradila, který ale z voleje poslal míč nad bránu.

Domácí odpověděli v 8. minutě, kdy Sklenář pohotově našel Krhuta, ten ale z úhlu vypálil jen nad Adamuškovu branku.

Fotbalovou nádherou se poté prezentoval Spartak v 16. minutě, kdy Laciga pěkným obloučkem za obranu vysunul Dominika Krhuta, nicméně u míče byla dříve obrana Zlína, která jej zavčasu odkopla do bezpečí. Na druhé straně v 18. minutě hosté přetaženým centrem našli vepředu znovu Hradila, který zakončil nad Neoralovu branku.

Spartak už pomalu jásal v 22. minutě, kdy Krhut přízemním centrem na přední tyč hledal doklouzávajícího Miloše Kopečného, ten však míč nezasáhl ideálně a tečovaný míč proputoval napříč brankou do zámezí.

V 25. minutě vysunul Červenka do zakončení Dvořáčka, u míče byl však brankář Adamuška. V té samé minutě poté musel zasahoval v brance Spartaku Neoral, po štiplavé střele Matějova hosté zahrávali rohový kop. V 27. minutě Vyskočil svou střelou znovu jen vyzkoušel pozornost brankáře hostí Adamušky.

Zajímavé akce prvního poločasu zakončil v 37. minutě Dvořáček hlavičkou jen do rukou brankáře Zlína a na poločasovou pauzu odcházeli hráči i diváci s bezbrankovým stavem.

Nemastný neslaný, nicméně v podstatě vyrovnaný, průběh zápasu pominul v druhém poločase, do něhož už nenastoupil pro zranění kapitán domácích Jaroslav Laciga.

Hosté hned v 46. minutě zahrozili střelou Salachny, ale i tentokrát reflexivně vyrazil míč brankář Neoral. Spartak odpověděl akcí ve 47. minutě, kdy Červenka vysunul dlouhým míčem Krhuta, ale ten střelu skoro z hranice brankové čáry přes připraveného Adamušku neprotlačil.

V 49. minutě ještě nacentroval Matějov a Chwaszcz v pádu vyslal míč nad branku. V 53. minutě už ale brankově udeřilo. Motal protáhl míč prostředkem hřiště, pasem na šestnáctku našel Kollera a ten přehodil vybíhajícího Neorala 0:1.

Inkasovaná branka Spartak zchladila, navíc šňůra minut bez vstřelené branky se jen natahovala.

Nemuselo však hned být tak zle, neboť v 57. minutě Červenka vysunul Dvořáčka, ten přehazoval vybíhajícího Adamušku, který však ještě rukama míč vyškrábl. K dopadnuvšímu míči se přihnal Robin Elšík a mohl zakončit do opuštěné branky. Bohužel následnou střelu na čáře vykopl zaskakující obránce žlutomodrých.

V 62. minutě při útoku Spartaku Jurič poslal k zemi v pokutovém území Kopečného, který se chystal už na zakončení a rozhodčí Ondráš ukázal na značku pokutového kopu. Míč si k penaltě postavil Červenka, ovšem střelu k tyči Adamuška vystihl a uhájil čisté konto.

Poté trenér Zlína Somberg nasadil na hřiště Štěpána Červenku a ten nám začal dělat výrazné problémy. Nejprve se v 71. minutě dostal do šance a jeho střelu musel vyrážet reflexivně Dominik Neoral.

Poté se v 75. minutě znovu Červenka v souboji snažil dlouho přetlačit Paciorka, až ten jej nakonec stáhl k zemi a pískala se penalta na druhé straně! Míč si postavil Lukáš Motal, ovšem ani on se neprosadil, neboť střelu k tyči vyrazil výborným skokem Dominik Neoral a držel tak akcie Spartaku stále nahoře.

Tento moment byl pro zbytek zápasu velmi klíčový, neboť vyrovnání stále bylo nadosah, a tak se také stalo.

V 79. minutě totiž Spartak zahrál rohový kop Červenkou, před branku vracel míč Sklenář a v chumlu na malém vápně se nejlépe orientoval Elšík a hlavičkou přehodil Adamušku 1:1.

Vyrovnání skóre vlilo Spartaku nové síly a snažil se skóre přetáhnout ve svůj prospěch. K tomu měl Hulín velmi blízko v 85. minutě, kdy Pavlíček podrazil útočícího Dominika Krhuta a Spartak měl v zápase druhou výhodu pokutového kopu !

Tentokrát si postavil míč Jaromír Paciorek a s výhodou naložil prachbídně, když slabounkou střelu poslal úplně vedle branky!

Stav 1:1, stmívání a tudíž zvýšené nároky na pozornost a orientaci hráčů, hektika na obou stranách, každá střela vypadala nebezpečně.

V 87. minutě se vřítil do pokutového území Zlína Michal Šrom a bombou hledal prostor u zadní tyče branky, střela bohužel těsně minula branku. Neprosadil se ani v 88. minutě Kopečný poté, co po Vyskočilově centru namířil jen nad branku.

Poslední slovo tak měl Zlín v 91. minutě, kdy Hradil vyzkoušel povedenou ránou pozornost Dominika Neorala, který se zaskočit ovšem nenechal a střelu vyrazil.

Stav 1:1 tedy vydržel až do konce zápasu. Další domácí utkání sehraje Spartak už tuto sobotu 27. 9. od 16:00, kdy přivítáme doma štiku z Vyškova.

Hodnocení trenéra: K dnešnímu zápasu už se nedá moc říct, tady si musí do svědomí sáhnout sami hráči. Když nedáme doma dvě penalty, výsledek prostě lepší být nemůže. Nevím, z čeho víc bychom chtěli dávat branky, mrzí mne, že ji takovým způsobem neproměnili právě ti zkušení hráči. Je vidět, že na nás padla deka, i fotbalově to bylo z naší strany špatné utkání. Nemám zkrátka co dodat, mohli jsme mít z utkání tři body, vlastní nedisciplinovaností a nekoncentrací máme jen jeden.

rozhodčí: Vít Ondráš, AR1: Zdeněk Kneisel, AR2: Leoš Kneisel, delegát: Josef Holčák

Spartak: Neoral – Vyskočil (92. Ouroda), Ruman, Paciorek, Sklenář – Dvořáček (66. Šrom), Kadlec, Laciga (46. Elšík), Červenka – Krhut, Kopečný.
Zlín „B“: Adamuška – Blanař, Jurič, Pavlíček, Kalus (69. Červenka) – Matějov (63. Polomík), Motal, Salachna, Koller – Chwaszcz (52. Mlčák), Hradil.

 79. Elšík – 53. Koller

 Paciorek, Ruman – Pavlíček, Motal, Koller, Jurič

 140



Oznámkujte článek:

výborný - 1     průměr - 2     nic moc - 3

Zpět na úvodní stránku Článek byl zobrazen 3375x, hodnocen 3x, průměrná známka: 1.67

Oficiální stránky SK Spartak Hulín powered & programmed by Admin
Autorem všech příspěvků, není-li uvedeno jinak - Admin. 
Všechna práva vyhrazena, bez souhlasu autora nebo uvedení zdroje nesmí být obsah jinam přejímán, zveřejňován a dále šířen.
(c) Admin 2006-2016