Rozpis utkání Spartaku - jaro 2024

Archív zpráv zde

náhodné foto

Odkazy FAČR


is.fotbal.cz
úřední deska


Muži >> Na úvod bez bodu: SK Spartak Hulín – HFK Třebíč 0:1 ročník 2013/2014

Na úvod bez bodu: SK Spartak Hulín – HFK Třebíč 0:1

23.3.2014 | 08:13:34 - Po zimní pauze první mistrovský zápas pro Spartak nedopadl dobře. Možná by u podzimního zápasu prostě stačilo prohodit pořadatelství zápasu a připsat, že v Hulíně zápas probíhal obdobně a byl by komentář k dnešnímu zápasu vyřešený. I tentokrát Třebíči k úspěchu zkrátka stačilo dobře a trpělivě bránit a ujmout se vedení v zápase. Spartak si na takové hře vylámal zuby už 4 poločasy, a v součtu z posledních 5 mistrovských zápasů vyplývá, že dokázal vstřelit pouhé 2 branky.

Do zápasu s třetím celkem tabulky nemohl naskočit nově zraněný Bronislav Červenka, jinak na trávník hulínského stadionu vyběhla ustálená sestava domácích v červeném. Ti také zápas zahájili aktivně a náporem na branku Horáckého fotbalového klubu.

V té stal Matiášek a právě on ve 4. minutě zachraňoval hosty u malého závaru, který vytvořili domácí před brankou a na dlouhou nohu se pokoušel zakončit Kopečný. Slabou střelu ale brankář hostí odvrátil na roh.

Rohový kop zahrávali domácí ve 14.minutě Dvořáčkem, hlavou míč přizvedl Kopečný, ale pozorná defenziva Třebíče odvrátila rodící se šanci odkopem. Vzápětí se u branky Marka Vogla ukázali i hosté po rychlém brejku, centr před branku poslal hostující Florián zády mimo hřiště.

V 17. minutě vedl rychlý útok Spartaku Krhut, Dvořáček odcentroval před branku, nabíhající Paciorek měl však míč na dlouhou nohu a Matiášek míč zachytil.

Obdobně vypadala akce Spartaku v 20.minutě s tím, že tentokrát přízemní centr Dvořáčka před branku odkopávala obrana Třebíče.

Hosté se osmělili k Voglovi znovu v 21. minutě, kličkami ve středu hřiště se uvolňoval Florián, až nakonec zakončil střelou doprostřed brány, se kterou brankář Spartaku neměl problém.

Další z útočných snah domácích skončila pěknou střelou Kadlece z 22. minuty nad brankou Třebíče. Neujala se ani akce z 26. minuty, kterou vedl Krhut, poté předal míč Kopečnému, který odcentroval před branku, kde to Paciorek měl opět na dlouhou nohu, a tak nakonec úřadoval Matiášek a Třebíč šanci přežila opět bez úhony.

S blížícím se koncem poločasu se ještě v území Třebíče udály další zajímavé akce. Ve 38. minutě našel Dvořáček dalším z ostrých centrů na zadní tyči Číhala, který ve skluzu poslal míč vedle branky. Rychlý útok Spartaku ve 43. minutě poté zakončoval Kadlec, se střelouu přímo na něj brankář Matiášek ale neměl problémy.

Druhý poločas přinesl v podstatě shodnou podívanou.

Spartak byl blízko branky v 54. minutě poté, co vybojoval míč Kadlec, Paciorkovu střelu vyrazil před sebe Matiášek. Z před prázdné branky ale Komínek odkopl míč do bezpečí.

V 59. minutě Spartak získal výhodu přímého kopu z ideální pozice. Nikterak nebezpečnou Lacigovu střelu směřující navíc za zeď přesně do míst, kde stál, brankář Matiášek zlikvidoval.

Po dlouhé době se hosté objevili před Voglovou brankou zase v 64. minutě, ale stálo to za to. Dobrovolný prošel z úhlu do pokutového území a svou akci zakončil střelou, kterou s pomocí brankáře Spartaku trefil boční síť branky, takže hosté vytěžili roh.

Hra v podobném scénaři s uvadajícím tempem pokračovala dál a dál. Třebíč trpělivě bránila a Spartak byl směrem kupředu stále bezradný, mnohým účastníkům srpnového utkání vytanula na mysli podoba a závěr tehdejšího zápasu a …

… a přišla 80. minuta a k brance Spartaku se hrne dvoumetrový stoper Třebíče Svoboda, který jinak v obraně odvedl v zápase lví podíl na odvracení našich míčů. Svobodova pumelice končí na břevně za zakročujícím Voglem, od břevna se míč odráží do země, ven z brány, ale nabíhající Malý nemá problém dopravit míč do zívající prázdné brány 0:1.

To si snad z nás, fotbalový Bože, už děláš legraci, ne? Říkáme si my přítomní a holt, nezbývá, než vydržet posledních minut v naději, že se podaří s výsledkem ještě něco udělat.

Šance k tomu byly. V 88. minutě na Lacigův roh na zadní tyč nabíhá Číhal a padající míč nepřesně trefuje a posílá jej mimo branku.

V 90. minutě prošel Laciga do pokutového území, jeho střelu brankář Matiášek vyráží a hosté v nastalé skrumáži vytvoří pro Spartak standardní situaci v podobě nepřímého kopu za malou domů. Standardka ale v přehuštěném prostoru přichází vniveč, protože finální střela si cestu do sítě nenašla a rozhodčí Ogrodník ihned poté skončil zápas, ze kterého vytěžil tým, který holt branku vstřelil.

Hodnocení trenéra: Dnes jsou to bohužel tři ztracené body, s Třebíčí už šest. Podle mne ten zápas byl podobný tomu podzimnímu. Měli jsme v poli herní převahu, i když jsme se do koncovky tolik nedostávali, několik šancí jsme tam měli. Ty jsme neproměnili, bohužel soupeř z jedné nebo ze dvou střel na branku v zápase vytěžil gól a odváží si odsud tři body. Nedá se nic dělat, musíme se zvednout a připravit se na Kroměříž.

rozhodčí: Ogrodník, AR1: Ondráš, AR2: Batík, delegát: Holík

Spartak: Vogl – Barcuch (85. Zlámal), Číhal, Ruman, Vyskočil – Krhut, Kadlec, Laciga, Dvořáček (77. Letrik)– Paciorek (67. Mršťák), Kopečný.
HFK: Matiášek – Chalupa P., Havránek, Svoboda, Chalupa M. (80. Kostelecký)– Dobrovolný (85. Ujčík), Komínek, Chlup, Svoboda – Florián (72. Malý (90. Sedláček)), Podzemský(87. Benda).

 80. Malý

 nikdo – Svoboda, Dobrovolný, Chlup

 105



Oznámkujte článek:

výborný - 1     průměr - 2     nic moc - 3

Zpět na úvodní stránku Článek byl zobrazen 2762x, hodnocen 6x, průměrná známka: 2.00

Oficiální stránky SK Spartak Hulín powered & programmed by Admin
Autorem všech příspěvků, není-li uvedeno jinak - Admin. 
Všechna práva vyhrazena, bez souhlasu autora nebo uvedení zdroje nesmí být obsah jinam přejímán, zveřejňován a dále šířen.
(c) Admin 2006-2016