Rozpis utkání Spartaku - jaro 2024

Archív zpráv zde

náhodné foto

Odkazy FAČR


is.fotbal.cz
úřední deska


Muži >> Šance žije: SK Spartak Hulín – FC Slovan Rosice 3:0 ročník 2012/2013

Šance žije: SK Spartak Hulín – FC Slovan Rosice 3:0

22.5.2013 | 21:52:33 - Superdůležitý zápas se hrál v zápase odloženého kola na hřišti Spartaku. Na domácí hřiště přicestoval soupeř z Rosic, přímý konkurent o sestupové body. Spartak měl jediný možný cíl, pokud chce stále živit naději na záchranu – bez diskuze vyhrát.

Povzbuzena domácí přesvědčivou výhrou nad Zábřehem nastoupila domácí squadra v bílém do zápasu a od prvních minut bylo vidět, že se hraje o hodně. Hosté z Rosic se do útoku nehnali a přerušenou hru takticky natahovali, jak to bylo možné. Na hřišti byla vidět oboustranná nervozita a opatrnost - hlavně neudělat fatální chybu.

Domácí přece jen byli nebezpečnější a před rosickým brankářem Hodou se něco odehrálo poprvé v 6. minutě. Ševela přihrál míč Kadlecovi a jeho technická střela směřovala jen nad branku. Nadějně se vyvíjela i akce v 10. minutě, to Otruba centrem našel Krhuta, ale jeho střela z voleje mířila nad branku.

To 17. minuta přinesla další zajímavou akci, ale už s daleko lepším výsledkem. Kontr Spartaku vedl Laciga, který sice přes obranu Rosic neprošel, opakovaným centrem ale našel Otrubu a ten technickou parádou trefil pod břevno hostující branky a domácí mohli poprvé jásat 1:0!!!

Ve 22. minutě to Krhut zkusil sám, ale i tentokrát byl Hoda úspěšnější a střelu vyrazil na rohový kop. Rohový kop zahrál Dvořáček, hlavičkoval Číhal, ale jen podél brankové čáry vedle nakonec vedle brany.

Slabou hlavičkou po Kadlecově centru z 24. minuty se naopak prezentoval Ševela, s takovou hlavičkou doprostřed branky ale rosický Hoda nemohl mít problém.

Pozornost domácího brankáře Vogla naopak vyzkoušel líšeňský Jakub Mičko, který svižnou střelou ale našel jen rukavice.

O mnoho nebezpečněji to v podání Rosic ale vypadalo v 39. minutě. Šenk našel centrem na malém vápně kapitána Malatu, jeho hlavička v pádu ale směřovala jen vedle branky Spartaku.

Do druhé půle vstoupili aktivněji hosté vědomi si brankového hendikepu. Takto se v 55. minutě rodila nebezpečná akce po ose Šenk, Lukáš a hlavičkující Mičko, ale i tentokrát byl Vogl na místě.

Na druhé straně v 57. minutě poskytli hosté domácím výhodu přímého kopu. Havlásek složil k zemi Krhuta a k míči se k přímému kopu postavil Dvořáček, jeho standardka se sice opět krásně nesla k tyči, ale zapadla vedle tyče.

Parádní fotbalovou akci si nachystal Spartak na 59. minutu. Rychlonohý Krhut ostrým centrem na zadní tyči našel Otrubu, ale ten zprvní napálil míč do boční sítě.

To vše si ale domácí vynahradili o minutu později. Znovu Krhut našel centrem před brankou Ševelu, který v pádu hlavičkou dopravil míč do branky a bylo to už 2:0.

Hosté byli blízko vstřelené branky v 70. minutě, parádní Malatovu střelu zastavoval před brankovou čárou odkopem Řihák. Na druhé straně zase v 72. minutě vyslal centr k Otrubovi a před jeho zakončením musel situaci včasným výběhem řešit brankář Hoda.

Lahůdku si ale Spartak nachystal na 79. minutu. Postupnou akci znásobil Paciorek geniálním vysláním Krhuta do sólového nájezdu a exrosický záložník si se šancí věděl rady, Hodu přehodil a výsledku dal definitivní podobu 3:0.

Hosté se sice snažili zvládnout závěr zápasu, korigovat výsledek a vykřesat jiskru naděje, ale to se jim nepovedlo. Onu jiskru tentokrát vykřesal Spartak a o další důležité body musí bojovat v dalších zápasech, jiné cesty k udržení soutěže zkrátka není.

Hodnocení trenéra: I když výsledek zápasu vypadá jednoznačně, zápas byl nervózní a na klucích bylo vidět, že se hraje o hodně. Oproti sobotnímu zápasu proti Zábřehu jsme tam měli spoustu nepřesností, pozitivní ale rozhodně je, že v zápase dáváme branky. Myslím si, že jsme byli lepší i fotbalovější a soupeře jsme do šance nepustili, a proto dle mého bylo vítězství nejen výsledkově, ale i herně zasloužené.

Rozhodčí: Duda, AR1: Krasula, AR2: Miko, delegát: Zahradníček

Spartak: Vogl – Vyskočil, Číhal, Řihák, Barcuch – Dvořáček, Laciga (85. Lehkoživ), Kadlec (82. Pácl), Krhut – Otruba, Ševela (75. Paciorek).
Rosice: Hoda – Šilinger, Selinger, Živný, Havlásek – Lukáš, Mička, Pšikal (81. Oprchal), Šenk (71. Chlup)– Malata, Mičko (64. Touška).

 17. Otruba, 60. Ševela, 78. Krhut

 nikdo – Havlásek, Mičko, Živný

 173



Oznámkujte článek:

výborný - 1     průměr - 2     nic moc - 3

Zpět na úvodní stránku Článek byl zobrazen 5124x, hodnocen 7x, průměrná známka: 1.29

Oficiální stránky SK Spartak Hulín powered & programmed by Admin
Autorem všech příspěvků, není-li uvedeno jinak - Admin. 
Všechna práva vyhrazena, bez souhlasu autora nebo uvedení zdroje nesmí být obsah jinam přejímán, zveřejňován a dále šířen.
(c) Admin 2006-2016