Rozpis utkání Spartaku - jaro 2024

Archív zpráv zde

náhodné foto

Odkazy FAČR


is.fotbal.cz
úřední deska


Muži >> SK Spartak Hulín – FC Baník Ostrava „B“ 1:2 ročník 2012/2013

SK Spartak Hulín – FC Baník Ostrava „B“ 1:2

14.10.2012 | 06:53:42 - Na hřiště Spartaku přicestovala juniorka Baníku Ostrava. Hoši z Ostravy v týdnu porazili v dohrávce favorita z Třince poměrem 2:1 a vítězstvím v předcházejícím kole doma nad Ždárem se odkopli od nejspodnějších příček tabulky. Tam naopak setrvává Spartak, proto zvládnutí tohoto zápasu patřilo k těm klíčovým okamžiku na podzim.

Do zápasu naskočil po mnohotýdenní pauze na stoperu Jaromír Paciorek. Ze sestavy naopak pro karty vypadl Jakub Řihák, Martin Pácl absentoval pro pracovní a studijní záležitosti. Společně se zraněným Lacigou, jenž v zápase vykonával funkci asistenta trenéra, tak na lavičce bylo krom Ongjena Subiće a Lubomíra Dubce nachystán kvartet dorostenců Spartaku. Pozitivem bylo nasazení Michala Ševely, který se po zranění hlavy ve Frýdku pustil i směle do tohoto zápasu.

Spartak zahájil utkání aktivně a v úvodních minutách si vytvořil svůj prostor na hřišti, to vše akorát k pokutovému území soupeře, který naše akce dokázal pozornou defenzívou stopnout a přenést hru. Hosté sice ojediněle, ale přesto dokázali poměrně hladce projít až k našemu pokutovému území a střeleckými pokusy přelstít Marka Vogla v naší brance.

Byl to Spartak, který se mohl ve 14. minutě těšit z výhody standardní situace, a to díky přímému kopu Dvořáčka. Míč směřující k Pavlenkově brance po zemi, ale hosté zavčasu odkopli do bezpečí.

Poté to zkusil Dvořáček individuálně, když v 21. minutě vypíchl míč, postupoval středem pole k brance a jeho střela, po níž se Pavlenka marně natahoval, skončila vedle branky. Neujala se ani další standardka Spartaku z 28. minuty; Dvořáčkovu rozehrávku z přímého kopu vystihl brankář Pavlenka a míč zachytil.

Pak začínali přebírat iniciativu hosté. V 35. minutě si na přetažený centr do pokutového území naběhl Kraut a z úhlu vypálil těsně nad naši branku.

Domácí kontrovali přímým kopem Dvořáčka z 38. minuty, ale Pavlenka ani tentokrát neměl sebemenší problém.

Střelecký pokus Vrťa z dálky Vogl ve 40. minutě bez problémů chytil. Neuspěl ani znovu Kraut v 43. minutě, který zkoušel technickou střelou zasadit míč do zadního růžku Voglovy branky.

Ve 44. minutě pocuchal nervy přítomných brankář Vogl, když nakonec málem skončil míč před dotírajícím Zeherem v brance, ale z brankové čáry jej gólman vykopl.

Se závěrem poločasu si Baník přichystal další pěknou střelu, a to Vrťem, která v 45. minutě minula branku Spartaku.

Hosté z Ostravy zahájili druhý poločas aktivně. V 47. minutě rychlý kontr zakončil střelou Vrťo, Vogl vyrazil míč před sebe a před dorážejícím Krautem musel zasahovat podruhé, míč před na hlavičku naskakujícím hráčem vyškrábl a odehrál do bezpečí.

Na druhé straně se ale udála branková radost. V 51. minutě jsme 2x po sobě zahrávali rohový kop. Tím druhým našel Michal Dvořáček v pokutovém území naskakujícího Romana Číhala a vedli jsme 1:0.

Spartaku vedoucí branka nasadila křídla a rázem ho bylo plné hřiště. V 52. minutě zahraná standardní situace Spartaku vynesla do šance Otrubu, jeho střelu Pavlenka vyrazil, míč se dostal na kopačky Spartaku znovu a přes už na zakončení dobře postaveného Zlámala putoval až k Václavíčkovi, který rozvlnil síť, ovšem z ofsajdu.

Nadějně vypadala i přímočará akce Spartaku v 55. minutě vedená Otrubou, který přihrávkou pod sebe našel v pokutovém území nabíhajícího Ševelu – zakončení směřovalo nad branku.

Poté párkrát zatopili hosté. V 65. minutě hlavičkoval Badalyan nad branku po standardce Vrťa. Až u Vogla pak končil průnik Krauta a jeho křížná polopřihrávka-polostřela.

Poté zcela selhala komunikace dvojice Paciorek Vogl při odvracení centru do našeho pokutového území a Kraut poté v 71. minutě získal míč, pohodlně si jej zpracoval a propálil Vogla 1:1.

Spartak se v těchto fázích zápasu dostával dopředu jen ztuha. Výjimkou v 72. minutě byla pěkná akce, kterou nakonec zakončoval dorostenec Řehák slabou střelou do rukou Pavlenky.

Otázku, kdo strhne na svou stranu skóre, mohli Spartakovci rozčísnout v 78. minutě. Dvořáček přihrávkou pod sebe našel Ševelu, ten ale trefil při zakončení obránce stojícího před brankou.

To se Spartaku vymstilo. Kontr Baníku v 81. minutě vyústil v centr, který v první fázi obránci Spartaku odvrátili. Z druhé vlny si ale naběhl Badalyan a ránou doprostřed branky určil výsledek zápasu 1:2.

rozhodčí: Kůrka, AR1: Hájek, AR2: Caletka, delegát: Brtníček

Spartak: Vogl – Barcuch, Paciorek, Václavíček, Číhal – Němec (85. Subić), Kadlec, Zlámal (65. Řehák), Dvořáček – Otruba, Ševela (87. Mrhálek).
Baník „B“: Pavlenka – Birtus, Velner, Baránek, Vengřinek – Stránský (90. Pyclík), Foltýn, Novák (87. Kaša), Vrťo – Zeher (56. Badalyan), Kraut.

 51. Číhal – 71. Kraut, 81. Badalyan

 Barcuch - Baránek

 137



Oznámkujte článek:

výborný - 1     průměr - 2     nic moc - 3

Zpět na úvodní stránku Článek byl zobrazen 3223x, hodnocen 1x, průměrná známka: 1.00

Oficiální stránky SK Spartak Hulín powered & programmed by Admin
Autorem všech příspěvků, není-li uvedeno jinak - Admin. 
Všechna práva vyhrazena, bez souhlasu autora nebo uvedení zdroje nesmí být obsah jinam přejímán, zveřejňován a dále šířen.
(c) Admin 2006-2016