Rozpis utkání Spartaku - jaro 2024

Archív zpráv zde

náhodné foto

Odkazy FAČR


is.fotbal.cz
úřední deska


Muži >> SK Spartak Hulín – 1. SK Prostějov 2:2 ročník 2012/2013

SK Spartak Hulín – 1. SK Prostějov 2:2

30.9.2012 | 09:36:34 - Do Hulína zavítal fotbalový svátek, výjimečná událost. Soupeř z Prostějova disponuje bohatými zdroji, o jejichž objemu se jen spekuluje, ovšem angažmá takových špílerů jakými jsou Lukáš Zelenka (ex Sparta Praha, Slovácko), Michal Pospíšil (ex Žižkov, Sparta, Hearts of Midlothian), Petr Papoušek (ex Sparta Praha, Baník Ostrava, Slovan Liberec), Tomáš Hunal (ex Žižkov, Slavia, Teplice), Ivo Zbožínek (ex Zlín), Tomáš Bureš (ex Sigma Olomouc, Brno), Petr Pavlík (ex Jablonec) umožnilo prostějovským vytvořit opravdu pozoruhodný soubor osobností doplněný hráči pocházejícími z vlastních zdrojů. Pro hulínské publikum je zajímavé především, že v týmu působí i Pavel Hloch, který ve Spartaku odvedl kvalitní výkony, než právě před rokem zamířil do svého domovského klubu. Druhou ne zcela neznámou osobou pro náš kraj je i Tomáš Mazouch, dlouholetý soupeř Spartaku v dresu Hanácké Slavie Kroměříž.

S dřívějším reprezentantem vrcholového fotbalu v Prostějově – týmem SK Lerk Prostějov se Spartak utkal naposledy v rámci 1. kola poháru ČMFS, kdy jsme přivítali tehdejšího druholigistu pod vedením trenéra Vaďury na počátku sezóny 2002/2003. Na střídačce Spartaku tehdy působil Alois Skácel a zvítězili jsme celkovým skórem 4:0, aby nás v dalším kole (v souboji o Teplice) porazila Hanácká Slavia 2:3. Po této sezóně začal pád prostějovského fotbalu – přihlášení o soutěž níž – MSFL - pro nevyhovující stadion, z ní následující sezónu 2003/2004 sestup i sportovní cestou a od následující sezóny prostějovský fotbal postupně vyklízí svůj prostor.

Popisovat složitosti cesty Prostějova zpět na fotbalovou mapu by zabralo mnoho dalších řádků, rozhodující je, že fotbalový klub z jedné ze sportovních bašt České republiky je zpět, je vidět a táhne sportovní veřejnost. Vedle tradičního hokeje, nyní mužského basketbalu, ženského volejbalu a především a hlavně tenisu, tak fotbal v Prostějově čeří hladinu v MSFL a pro Hulín a diváckou veřejnost v naší oblasti bylo výjimečnou příležitostí tento soubor vidět na vlastní oči, a to tím spíše, že Prostějov byl vedoucím týmem soutěže.

Spartak nelichotivé 14.místo v soutěži do role favorita určitě nestavělo, jen zvolna se konsoliduje mužstvo – Zlámal s Paciorkem se zapojují do tréninkového procesu, zranění Otruby se neukázalo až tak vážným, proto útočník by mohl být k dispozici dříve, než to původně vypadalo, prozatím však stále stav zraněný.

Ani hostující trenér František Jura neměl k dispozici svou ideální jedenáctku, v níž překvapivě absentoval Lukáš Zelenka, zraněný Ivo Zbožínek i brankář Tomáš Bureš.

Kdo z příchozích cca 350 diváků očekával od první minuty válec hostujícího SK, ten se asi divil. Na hřišti se povětšinou hrál vyrovnaný fotbal. Hosté se k pokutovému území domácích propracovali sice už v 5. minutě, kdy Pospíšil slabě hlavičkoval po Papouškově centru do rukou Dubce, ale to bylo na dlouhé minuty z jejich strany vše.

Na druhé straně domácí předvedli rychlý kontr v 18. minutě, to rychlý Laciga vypíchl míč při rozehrávce Prostějova, předložil míč Páclovi, ten se po straně vřítil do pokutového území a levačkou zakončil jen těsně vedle zadní tyče Kofroňovy branky.

Ve 22. minutě Spartak zahrával rohový kop, ten hosté odvrátili, míč zachytil Pácl, nacentroval do pokutového území, kde naskočil nejvýše Richard Němec a hlavičkou umístil míč přímo do růžku branky Prostějova 1:0.

Domácí byli při chuti i nadále, ve 25. minutě ale Dvořáček ze záklonu mířil jen nad branku Prostějova.

Hosté se důrazně přihlásili o slovo ve 29. minutě. Centrovaný míč hlavičkoval Machálek na malém vápně, ale fantastický Dubec téměř jistý gól vytáhl mimo branku.

Pak pro Spartak přišla další rána, když ve 30. minutě se Laciga při snaze vypíchnout míč zranil a odkulhal ze hřiště, na které musel vyběhnout David Lehkoživ.

Hosté začali zatápět Spartaku. V 34. minutě Pospíšil centrem našel znovu Machálka, ten ale z náběhu namířil nad branku.

Spartak se kupředu hrnul v 39. minutě, to v souboji generací Němec předčil Hunala, vybojoval proti němu míč, ten se přesunul až k zakončujícímu Lehkoživovi, ale jeho ránu Kofroň bez problémů chytil.

V 41. minutě poté Pavel Hloch našel pěkným centrem Pospíšila a ten poslal hlavičku nad branku.

Nadějné poločasové vedení Spartaku 1:0 natěšilo diváky na dění druhého poločasu. To ukázalo více brankových příležitostí a prakticky všechny zajímavé akce skončily brankou.

Nejprve v 51. minutě Mazouch kolmicí, kterou nezachytila naše obrana, vyslal do sólového nájezdu rychlonohého Machálka. Jeho první střelu Dubec sice bravurně vyrazil, ovšem míč se dostal znovu na kopačky Machálka a ten vyslal střelu podél brankáře Spartaku. Míč se při vší smůle sklouzl mezi nohama na čáře zaskakujícího Číhala a bylo srovnáno 1:1.

Rychlý Machálek zatápěl i dál. Kadlece v 57. minutě předskočil Mazouch a vyslal do dalšího brejku Machálka. Ten protáhl akci po kraji až k pokutovému území a centrem hledal nabíhajícího Pospíšila. Před prázdnou bránou ale odvrátil Václavíček míč do relativního bezpečí na rohový kop.

Série rohových kopů přinesla Spartaku druhou branku. Poté, co 2 předchozí rohové kopy Prostějov odvrátil, přišel centr Dvořáčka, hlava Řiháka a vedení Spartaku 2:1.

Ani toto vedení však Spartaku nezůstalo. V 77. minutě Machálek poslal ostrý centr před branku, kam si naskočil Papoušek a po jeho teči zapadl míč do horního růžku branky Spartaku 2:2.

Nabuzení hosté nakonec mohli strhnout i vedení na svou stranu, ale Machálek v 87. minutě z otočky namířil jen vedle zadní tyče Dubcovy branky.

Po závěrečném hvizdu sudího Priesola skončilo utkání remízou. Spartak v dalším kole jede do Frýdku Místku.

Hodnocení trenéra: Kluky musím za dnešní výkon pochválit. Na zápas jsme se těšili, myslím si, že proti vedoucímu mužstvu soutěže jsme byli vyrovnaným soupeřem. Obě mužstva byla takřka stoprocentní při využívání brankových příležitostí. Pro nás je škoda, že jsme nedokázali udržet dvakrát naše vedení, protože remízou jsme vlastně ztratili 2 body, ale uvidíme, každý bod se počítá.

Rozhodčí: Priesol, AR1: Vojkovský, AR2: Cieslar, delegát: Bábíček

Spartak: Dubec – Václavíček, Řihák, Číhal, Barcuch – Pácl, Laciga (31. Lehkoživ), Kadlec, Dvořáček – Ševela (88. Subić), Němec (80. Mrhálek).
Prostějov: Kofroň – Kazár, Pavlík, Hunal (75. Zatloukal), Hloch –Fládr (60. Zelenka), Papoušek, Mazouch, Hirsch – Machálek, Pospíšil.

 22. Němec, 65. Řihák – 51. Machálek, 79. Papoušek

 Kadlec – Mazouch, Pavlík

 350



Oznámkujte článek:

výborný - 1     průměr - 2     nic moc - 3

Zpět na úvodní stránku Článek byl zobrazen 5033x, hodnocen 10x, průměrná známka: 1.30

Oficiální stránky SK Spartak Hulín powered & programmed by Admin
Autorem všech příspěvků, není-li uvedeno jinak - Admin. 
Všechna práva vyhrazena, bez souhlasu autora nebo uvedení zdroje nesmí být obsah jinam přejímán, zveřejňován a dále šířen.
(c) Admin 2006-2016