Rozpis utkání Spartaku - jaro 2024

Archív zpráv zde

náhodné foto

Odkazy FAČR


is.fotbal.cz
úřední deska


Muži >> Nerozhodný páteční duel: SK Spartak Hulín – FK Fotbal Třinec 1:1 ročník 2012/2013

Nerozhodný páteční duel: SK Spartak Hulín – FK Fotbal Třinec 1:1

1.9.2012 | 08:48:33 - Netradičně už v pátek se sešli aktéři v dalším domácím duelu, kdy se proti našemu celku postavil celek loňského druholigisty z Třince vedený koučem Miroslavem Kouřilem. Jeho celek v minulém zápase rozdrtil nováčka ze Žďáru jasným poměrem 5:0. Svěřenci domácího kouče Jindřicha Lehkoživa vybojovali v Rosicích bod a na to chtěli navázat i v domácím duelu, nehledě na to, že k nám přijel průběžně vedoucí tým soutěže.

Za pomalu nastávajícího soumraku se na hřišti odehrával taktikou svázaný fotbal. Hosté z Třince si vypracovali první pološanci už ve 3. minutě, kdy Václavíček nedoskočil na centrovaný balón, ten přistál na hlavě překvapeného Gavláka, a tak zakončení putovalo vysoko nad branku.

Standardka Třince v 16. minutě stála na počátku další šance, centrovaný míč sklepl hlavou Eismann a Kyselý z náběhu poslal střelu nad branku.

Neustálé poprchávání svědčilo střelám z dálky, takto to na Lipčáka zkusil ve 23. minutě Pácl, brankáři Třince míč vyklouzl a Lipčák jej musel krotit napodruhé.

Umění správného načasování osvědčil v 32. minutě Dubec, když se mu v ústrety do sólového nájezdu dral Joukl. S rychlým výběhem ale brankář Spartaku neváhal, u míče byl dřív a odkopl jej.

Na šance jinak poměrně chudý první poločas přinesl v 40. minutě ještě zajímavou šanci Spartaku – Ševela vybojoval míč pro Pácla, ten potáhl míč a centrem hledal před brankou naskakujícího Dvořáčka, před nímž odvracel pohotový stoper hostí.

Krátce po rozehrání přišla branková radost domácích a zrodila se jen velmi nenápadně. Otruba zpoza šestnáctky v pádu plácl do balónu, ten zaplachtil a skončil v šibenici, brankář Lipčák se natahoval marně 1:0.

Hosté z Třince měli srovnání na hlavě v 55. minutě po rohu, Jouklova hlavička skončila nad branku.

Srovnání skóre nakonec přišlo poměrně nenápadně a hlavně ne moc dlouho po inkasované brance.

V 56. minutě Kyselému ne příliš dobře sedla střela ze šestnáctky a míč putoval až na brankovou konstrukci – pravou tyč Dubcovy branky, brankář Spartaku šel po původní střele – míč se odrazil od tyče zpět do hřiště, kde si naběhl Kyselý a pod padajícím brankářem uklidil do sítě 1:1.

V 65. minutě Václavíček vystihl rozehrávku Třince, přenesl hru na druhou stranu, až nakonec Pácl postupoval z úhlu na Lipčáka, střelou po zemi vyprášil jen jeho rukavice.

Šikovnou akcí se prezentoval Třinec v 67. minutě, přímočará akce Lisického znamenala klubající se ohrožení brány Spartaku, ostrý centr Lisického před branku ale zavčasu vypíchl Dubec.

Se závěrečnou desetiminutovkou pochopitelně sílil tlak Třince na strhnutí výsledku na svou stranu.

V 81. minutě prošel Lisický po straně, odcentroval a nabíhající Gavlák vypálil těsně nad břevno. V 87. minutě Lisický vypálil po zemi a zadní tyč Dubcovy branky minul těsně.

Po krátkém nastavení sudí Černý ukončil nerozhodný zápas. Fotbalisty Spartaku nyní čeká kromě volného víkendu též další zápas, ten však až příští týden, a to v Břeclavi. Doma se uvidíme na derby s HS Kroměříž za 14 dní.

Hodnocení trenéra: Věděli jsme, že Třinec hraje dobře po krajích a umí hrát velmi dobře kombinačně, jejich centry se nám dařily pokrýt, s tím jsem byl spokojený. Začali jsme napadat, podařilo se nám vstřelit branku Otrubou a škoda, že jsme brzo inkasovali branku. Očekávaný tlak Třince v závěru nepřišel, překvapilo mne mile, že jsme vydrželi fyzicky. I když měl Třinec opticky více ze hry, myslím si, že zápas byl jinak vyrovnaný. Spokojený s bodem určitě jsem, kdyby mi někdo řekl před zápasem, že budeme s Třincem hrát takový fotbal a získáme bod, určitě bych to bral.

Rozhodčí: Černý, AR1: Šenkýř, AR2: Gloser, delegát: Lenfeld

Spartak: Dubec – Barcuch, Řihák, Václavíček, Číhal – Dvořáček, Kadlec, Laciga, Pácl (87. Zlámal) – Ševela, Otruba.
Třinec: Lipčák – Sporysz, Cigánek, Hupka, Lisický – Matoušek, Kyselý (90. Ceplák), Joukl, Malíř (72. Christu)– Gavlák, Eismann.

 49. Otruba – 56. Kyselý

 Řihák, Laciga, Pácl – Matoušek

 248



Oznámkujte článek:

výborný - 1     průměr - 2     nic moc - 3

Zpět na úvodní stránku Článek byl zobrazen 4114x, hodnocen 7x, průměrná známka: 2.29

Oficiální stránky SK Spartak Hulín powered & programmed by Admin
Autorem všech příspěvků, není-li uvedeno jinak - Admin. 
Všechna práva vyhrazena, bez souhlasu autora nebo uvedení zdroje nesmí být obsah jinam přejímán, zveřejňován a dále šířen.
(c) Admin 2006-2016