divize "E" 2009/10

1

Zlín "B"

61
2

Hájek a synové

60
3

SK Spartak Hulín

54
4

FK Mikulovice

53
5

FC SAN-JV Šumperk

51
6

MSA Dolní Benešov

44
7

SFC Opava "B"

43
8

Valašské Meziříčí

40
9

Orlová - Lutyně

39

10

MFK Havířov

38
11

Elseremo Brumov

38
12

Poruba

37
13

SK Kravaře

31
14

Jiskra Rýmařov

26
15

SK Hranice

26
16

Lázně Velké Losiny

24

Rozpis utkání Spartaku - jaro 2024

Archív zpráv zde

náhodné foto

Odkazy FAČR


is.fotbal.cz
úřední deska


Muži >> Divoký zápas se ziskem 3 bodů: SK Spartak Hulín – FC Elseremo Brumov 1:0 ročník 2009/2010

Divoký zápas se ziskem 3 bodů: SK Spartak Hulín – FC Elseremo Brumov 1:0

17.10.2009 | 18:54:29 - Dnešní divizní utkání přineslo velice zajímavou podívanou. Soupeřem domácího Spartaku byl jeden z nejtradičnějších soupeřů, celek FC Elseremo Brumov. Poslední soutěžní zápas v Hulíně soupeři sehráli v sezóně 2003/2004, kdy utkání skončilo remízou 2:2. Poté se cesty obou aktérů na čas rozešly, Spartak po sezóně putoval do krajského přeboru, a když se z něj vrátil, Brumov naopak hrál MSFL. Oba týmy se však potkávají v přípravě. Poslední přípravné utkání jsme s Brumovem sehráli v Poteči 2.8. s výsledkem 1:1 (b: Darebníček).

Oba týmy se tak znají. Hosté vedení sympatickým trenérem Miroslavem Mičegou v dosavadním průběhu sezóny působí velice dobrým dojmem a jsou nepříjemným soupeřem. Utkání hosté z Brumova začali také velice aktivně. Jakoby jim umělá tráva, na které jsme byli nuceni shlédnout utkání díky klimatickým podmínkám, vyhovovala lépe, než našim borcům. Uplynulo úvodních 10 minut a hráči Spartaku měli problém přejít přes půlící čáru.

Brumovští už v 5. minutě zahrozili hlavičkou Bartozela nad Janalíkovu branku. Stejný hráč se do zakončení dostal o 2 minuty později. Na míč, směřující ze strany na Bartozela, dosáhl brankář Janalík, srazil jej ale právě na Brumovského hráče, od nějž šlo zakončení nad branku.

Poté se hráči Spartaku probrali a začali hrát zase svou hru. Prvním zábleskem na lepší časy bylo Sedlářovo zakončení z voleje zpoza šestnáctky v 18. minutě, které skončilo těsně vedle branky.

Hostující brankář Dubec musel zasahoval až ve 30. minutě. Přímý kop v podání Lacigy ještě tečovala zeď, pozorný gólman však v pohodě míč zlikvidoval v náruči.

Domácí se prezentovali svým klasickým běhavým stylem hry, hosté si při bránění pomáhali nepovolenými prvky, které ne vždy rohodčí trestal. Utkání se tak rozhodcovské trojici pomalu začalo vymykat z rukou.

V této fázi hry to však ještě nebylo rozhodující. Spartak se dokonce v 37. minutě mohl ujmout vedení, když po Lacigově standardce výtečně na míč naskočil Václavíček. Skvělým zákrokem podržel hosty gólman Dubec, který balón vyrazil. „Véna“ si tak na odražený balón naběhl, bohužel z úhlu trefil jen tyč, které se možná chvěje ještě doteď.

První půli zakončil ještě malý závar, který skončil nepříliš prudkou střelou Číhala do rukou brankáře.

To, co následovalo ve druhé části hry, to se jen tak nevidí. Plusem bylo, že s klesající viditelností přišlo na řadu i osvětlení hrací plochy, a tak jsme snad poprvé v historii hráli doma za umělého osvětlení! To však bylo skutečně jen ku prospěchu věci.

S postupem času se však v druhé půli přiostřovalo, rozhodčí Tomášek rozehrál oboustrannou karetní hru se dvěmi červenými žolíky pro domácí a i jindy chladné hulínské publikum nešetřilo horkokrevnými a břitkými výpady směrem k hřišti.

Vraťme se však ke hře. Ještě se ani nevrátili všichni diváci k hřišti po poločasové pauze, když se zrodila branková událost.

Předehrou byla ve 48. minutě standardní situace Lacigy po faulu na Sedláře. Střela šla těsně vedle branky.

V 50. minutě zatáhl míč po pravé straně Mršťák, následný centr do pokutového území přinesl krátkou sérii uvolnění domácích hráčů a obranných zákroků hostí, až se ke střele z malého čtverce dostal Sedlář a rozvlnil síť za Dubcem 1:0.

Štírek Sedlář mohl zvýšit vedení Spartaku v 56. minutě. To po pravé straně zatáhl Barcuch a Sedlář zakončil prudkou střelou z úhlu, která zkopírovala brankovou čáru.

V 61. minutě se zastřeloval Kutňák z přímého kopu nad branku. V 66. minutě prostrčil míč Kadlec na nabíhajícího Sedláře, jeho střelu z hranice šestnáctky Dubec vyrazil.

Ještě jednou se naše mladá puška dočkala zakončení, a to v 75. minutě po hlavičce, která skončila vedle branky.

Pak ale začal zběsilý závěr zápasu.

Vše začalo divnou situací na půli hřiště, do níž šli Svatopluk Kadlec a hostující hráč. Ten zůstal po obranném zákroku našeho středopolaře na zemi, přišla žlutá karta, a protože byla již druhá, přišla i ta červená.

Hosté měli tak zvýšenou motivaci dosáhnout alespoň srovnávací branky. Přestože hráči Spartaku zkoušeli výpady za účelem vstřelení pojišťovací branky, tlak byl na straně hostí. Z něj vyrezultovalo několik nebezpečných situací a zejména po dvou pádech hostí v našem pokutovém území by se krve v žilách Hulína nedořezal, a naopak, protože píšťalka rozhodčího zůstala v obou případech němá, návalem emocí zase nadskakovala hostující lavička. Do toho padaly na obě strany další žluté karty za fauly, za neodpískané fauly a slovní reakce na to a tak dále.

Zle bylo na hulínské straně pár minut před koncem, když mocným odkopem hasil situaci Václavíček. Náš hráč, vzhledem k tomu, že se tak stalo po odpískání, obdržel druhou žlutou kartu a mohl se vydat do sprch i on.

Hosté si tím pádem vytvořili snad ještě drtivější tlak, který naši hráči zkoušeli narušovat vyvezením míče za polovinu.

Při závěrečných standardkách Brumova to už mnohdy vypadalo nebezpečně, ale přesto srovnávací branka v tomto utkání nepadla.

Emotivní utkání přineslo vítězství Spartaku 1:0.

Hodnocení trenéra: Nechytli jsme zažátek zápasu, ale po deseti minutách jsme to už byli zase my. První půle byla vyrovnaná. O přestávce jsme si v kabině řekli, že budeme hrát trpělivě celých 90 minut a brzo se nám podařilo vstřelit branku. Ten zápas byl napínavý do posledního okamžiku, protože jsme dohrávali bez dvou vyloučených hráčů. Červené karty po dvou žlutých kartách jsou na posouzení rozhodčího, stejně jako posouzení těch penaltových situací. Já jsem se zařekl, že k výkonům rozhodčích se prostě vyjadřovat nebudu.

Spartak: Janalík – Barcuch, Zlámal, Číhal, Václavíček – Mršťák, Kadlec, Laciga, Kutňák – Sedlář (90. Tabara), Trnčák (85. Dunda).
Brumov: Dubec – Dekleva, Križko, Sucháček, Martinka – Naňák (46. Zvoníček), Kiačik, Landvay, Bartozel – Ritter (75. Řehák), Bartošák (29. Smolka).

 Sedlář

 Barcuch, Václavíček 2x, Kadlec 2x, Kutňák, Štěpán – Dubec, Križko, Kiačik, Martinka, Ritter.

 Václavíček, Kadlec (oba Hulín)

 100


Oznámkujte článek:

výborný - 1     průměr - 2     nic moc - 3

Zpět na úvodní stránku Článek byl zobrazen 3076x, hodnocen 10x, průměrná známka: 1.30

Oficiální stránky SK Spartak Hulín powered & programmed by Admin
Autorem všech příspěvků, není-li uvedeno jinak - Admin. 
Všechna práva vyhrazena, bez souhlasu autora nebo uvedení zdroje nesmí být obsah jinam přejímán, zveřejňován a dále šířen.
(c) Admin 2006-2016