krajská soutěž A starší 2009/10

1

SK Spartak Hulín

55
2

Francova Lhota

48
3

Vlachovice

45
4

Štítná

44
5

Dolní Bečva

42
6

Vizovice

38
7

Velké Karlovice

35
8

Bylnice

33
9

Slavičín

27
10

Holešov

23
11

Val. Klobouky

21
12

Mladcová

17
13

Podlesí

16

 


Rozpis utkání Spartaku - jaro 2024

Archív zpráv zde

náhodné foto

Odkazy FAČR


is.fotbal.cz
úřední deska


Dorost >> Zápasy >> Týmový výkon přinesl zvrat: SK Spartak Hulín - TJ Spartak Valašské Klobouky 4:2 ročník 2009/2010

Týmový výkon přinesl zvrat: SK Spartak Hulín - TJ Spartak Valašské Klobouky 4:2

4.10.2009 | 10:27:18 - V sobotu 3. října hostili domácí dorostenci celek z Valašských Klobouk. Hosté sice přijeli do Hulína v posici předposledního týmu tabulky, ale jejich minulý zápas a těsná prohra jen 0:1 s lídrem soutěže udržoval domácí v pozoru. Hulínští hráči chtěli doma samozřejmě vyhrát, získat tři body a částečně dát zapomenout na výsledkově nepovedený minulý zápas ve Štítné. Do osy celku se po týdenní pause zaviněné zdravotními problémy vrátili stoper Dlabaja a ofenzivní záložník Němec, ale na kompletní sestavu to ještě pro omluvu nejlepšího střelce Horáka a zranění Berečky nevyšlo. Ve snaze zařadit co nejvíce ofenzivních a zároveň zkušených hráčů trenéři tentokrát záměrně v úvodní sestavě přehodili několik herních postů i když na nich někteří hráči jako např. Neradil v minulosti nehrávali.

Za velmi hezkého podzimního dopoledního počasí utkání zahájil hlavní rozhodčí pan Milan Mikula a domácí ihned získávali území na polovině soupeře. Po několika minutách bylo zřejmé, že půjde o snahu najít mezery ve velmi dobře organizované hře hostí. Šance jako ve většině zápasů dorostu Hulína na sebe nenechaly dlouho čekat a v průběhu poločasu jich bylo požehnaně. Výsledná gólová produktivita však byla opět nižší než by měla být a něž jakou by si domácí přáli. Ve 3. min. prostrčil Němec kolmo míč na Hradila, který si ale ve vyložené šanci sám na brankáře míč přebíral déle než bylo potřeba a gólovku prováhal. V 8. min. prošel po pravé straně perfektně Adamík a jeho centr napálil zleva nabíhající Neradil prudce z osmi metrů těsně nad. O minutu později se na hranici velkého vápna dostal k odraženému míči Němec a jeho dobře umístěná střela jen o centimetry minula branku.

Ve 12. min. již konečně udeřilo, kdy po perfektním centru Jankoly hlavičkoval z několika kroků nabíhající Hradil a brankářem ztěží vyražený míč ve skluzu do sítě dovezl důrazně dohrávající Němec - 1:0. Ve 14. min. Němec opět kolmicí vysunul dobře nabíhajícího Adamíka, ale vybíhající brankář mu situaci ztížil a zakončení na dlouhou nohu vyrazil. V 18. min. přišla první střela hostí na naši bránu a i když byla technicky dobře zatočená tak šla vedle. Ve 26. min. centroval Strnad, který se po více zápasech v záloze dnes stáhl do obrany a nabíhající Adamík halfvolejem přestřelil. V 28. min. přišel na polovině domácích trochu netaktický faul u levé postraní čáry a hosté měli výhodu první standardní situace. I přes několikanásobné upozorňování o osobním obsazování si na centr k malému vápnu naběhli dva volní hráči hostí, první hlavičku ještě Vajda na čáře vyrazil, ale dorážka druhého volného hráče již skončila v domácí síti. Bohužel známý obrázek z prvních poločasů posledních utkání Spartaku, kdy tlačíme, vytváříme si šance, které neproměníme a přijde ojedinělá situace před naší bránou a vyrovnávající gól. Místo bezpečného vedení to bylo rázem 1:1. Gól hosty povzbudil, dokonce začali kombinovat ve středu hřiště a na naší polovině a naopak domácí šli do částečného útlumu a jejich hra postrádala pohyb a nápad. Ve 35. min. vyvážel míč Strnad, neměl komu přihrát, zvolil nízký příčný pas na Adamíka na opačné straně hřiště, kde ale došlo k vystižení úmyslu a brejku hostí. Když už to vypadalo, že se útočník hostí dostal ze střelecké posice tak v tísni z úhlu vystřelil a míč skončil podél vyběhnutého Vajdy podruhé v domácí síti. Stav 1:2 nepříjemně připomněl průběh a nečekaný obrat z minulého kola. Naštěstí o dvě minuty později opět Strnad postupoval po levé čáře, z podobné situace zvolil dlouhý křížný pas za obranu hostí a perfektně zabíhající Adamík přehodil netakticky vybíhajícího brankáře hostí a vyrovnal na 2:2. Důležitý moment, který negoval předchozí nezdar a zajistil vyrovnání ještě do poločasu. Ve 44. min. jsme dokonce mohli jít gólem do šatny do vedení, ale střela Němce z velmi dobré posice uvnitř vápna skončila těsně nad horním rohem branky.
Poločasová přestávka přinesla částečnou spokojenost alespoň s vyrovnáním, když už průběh posledních 15 minut vypadal tak jak vypadal, ale rozebrat se musely i útočné šance a obranné situace, které vedly v globále k neuspokojivému poločasovému stavu. Ke střídání nedošlo, jen po debatě s hráči se trenéři rozhodli na vzájemném přehození postů Timana s Neradilem, kdy zejména aktivní Neradil necítil na pro něj fyzicky náročném a nezvyklém kraji zálohy dostatek možností ohrozit branku. Naopak Timan nebyl v prvním poločase tak nebezpečný, jak většinou pro soupeřova brankáře bývá.

Změna víceméně navržená hráčskou kabinou přinesla ovoce. V 51. min. centroval velmi aktivní Adamík a tísněný Neradil téměř dorazil do sítě. Brankář však byl na místě a tak se muselo zkoušet tlačit znovu. V 53. min. obránci konstruktivně zastavili útok hostí, rychle rozehráli na Němce, který potáhl míč a perfektním pasem vysunul zleva rozběhnutého Neradila, jenž si míč ještě ve vápně přehodil na pravačku a prostřelil brankáře hostí na 3:2. V 60. min. přišel do útoku čerstvý Holomek nahradit bojujícího, obětavého a do vápna se celou dobu tlačícího Hradila, který se ale o gólový efekt připravil technickými nedostatky v koncovce. I tak si Hradil hrající po nemoci určitě zasloužil pochvalu. Mezi 70 a 71. min. podnikli domácí dva rychlé útoky do již trochu více otevřené obrany hostí. První skončil špatnou finální souhrou Strnada a Janečky.

Druhý pak po lepší finální fázi přinesl šanci Neradila, ale ten zakončil jen slabě do středu branky. V následujících minutách ještě několikrát velmi dobře zatáhl míč na pravé straně Adamík, ale jeho dobré centry nedokázali hráči nedostatečným náběhem zužitkovat. Stejně tak to vypadalo při úniku Poláka, Holomka a jejich centrech. Ve 81. min. přišel vytoužený zlom a gól na 4:2. Němec podržel míč na levé straně, u brankové čáry se filigránsky zbavil obránce, obloučkem naservíroval před branku a důrazně dobíhající Holomek dal gól hlavou a korunoval svůj poctivý výkon střídajícího hráče trpělivě čekajícího na svou šanci. Několik dalších nadějných akcí a střel ke zvýšení skóre nevedlo. O tři minuty později se sice hosté ještě dostali do šance po nepodařeném odkopu brankáře domácích a zmatku v pokutovém území, ale obránci Jankola s Dlabajou dostali míč pryč s opuštěné brány a nepovolili komplikaci stavu. V závěru utkání ještě předvedli velmi pěknou akci střídající Dutkevič s Motalem, ale Holomek po zatažení a zaseknutí míče Dutkeviče a následném přiklepnutí míče Motalem střílel z dobré posice vedle. V závěru a vůbec v celém druhém poločasu toho domácí obrana dobře organizovaná Jankolou hostům mnoho nedovolila a to bylo také pozitivem. Týmový výkon zejména v posledních 55. minutách hry dovedl dnešní zápas do zdárného konce.

Hráči domácích předvedli poctivý výkon a je určitě dobře, že se dokázali vypořádat s nepříznivým vývojem utkání z prvního poločasu a výsledek zvrátit na svou stranu. Věčná škoda je, že hodně jasných utkání dokážeme komplikovat neustálým neproměňováním šancí, náhlými chybami na vlastní polovině a dostávat tak soupeře do hry. I když dnes nutno říct, že hosté působili ve všech řadách velmi organizovaně a svým sympatickým výkonem vůbec nezanechali dojem, že zde hrál celek ze dna tabulky. Na konečnou kvalitu domácích a na body to však naštěstí pro nás dnes nestačilo. Tři body jsou dobrým základem pro další boje a dosažení vyšších met.

Roman Parobek

Spartak: Vajda – Polák, Jankola, Dlabaja, Strnad – Adamík (85´Dutkevič), Janečka, Němec, Neradil (87´Motal) – Timan (86´Ježák), Hradil (60´ Holomek).

 12´ Němec, 37´ Adamík, 53´Neradil, 81´Holomek

 30


Oznámkujte článek:

výborný - 1     průměr - 2     nic moc - 3

Zpět na úvodní stránku Článek byl zobrazen 3610x, hodnocen 7x, průměrná známka: 1.57

Oficiální stránky SK Spartak Hulín powered & programmed by Admin
Autorem všech příspěvků, není-li uvedeno jinak - Admin. 
Všechna práva vyhrazena, bez souhlasu autora nebo uvedení zdroje nesmí být obsah jinam přejímán, zveřejňován a dále šířen.
(c) Admin 2006-2016