Rozpis utkání Spartaku - jaro 2024

Archív zpráv zde

náhodné foto

Odkazy FAČR


is.fotbal.cz
úřední deska


Muži >> SK Spartak Hulín – FC Odra Petřkovice 3:1 ročník 2017/2018

SK Spartak Hulín – FC Odra Petřkovice 3:1

5.11.2017 | 09:33:08 - Po nevyžádané herní přestávce minulý týden se představili doma muži Spartaku proti celku z Ostravy FC Odra Petřkovice. Soupeři se moc výsledkově zatím nedaří a v tabulce se pohybuje spíše v suterénu, do karet mu nehraje ani jeho marodka. V Hulíně se nicméně Petřkovice prezentovaly aktivním a nebojácným výkonem.

Po úvodních minutách, kdy se soupeři poznávali, zaujala přítomné diváky ve 20. minutě šance Lukáše Motala, který ve skrumáži v pokutovém území v pádu poslal míč za hostujícího brankáře. Míč se však přitom zřejmě celým objemem za brankovou čáru nedostal a Petřkovice šanci domácích tedy přečkaly bez újmy na brankovém kontě.

Naopak to byli hosté, kteří odpověděli dvěma velkými šancemi v rozmezí 29. a 30. minuty. Obě akce hostí vedl Radovan Lokša a při obou se vyznamenal výtečnými reflexivními zákroky Libor Chytil, který vždy první střelu soupeře zlikvidoval a před dorážkou už útočníka hostí eliminovala naše pozorná obrana.

Ke slovu tak přišlo otřepané pravidlo nedáš – dostaneš. V 33. minutě hosté zahrávali rohový kop. Míč však získal Spartak, Mirek Tureček jej vyvezl, posunul na Václava Ondřejku, ten centrem před brankou našel nabíhajícího Erika Hradila, který byl u míče dříve, než vybíhající brankář Chvěja. Náš záložník tak podél brankáře špičkou kopačky míč poslal do branky a Spartak se ujal vedení 1:0.

Vedení Spartak povzbudilo a ten jej brzo mohl pojistit. V 38. minutě z přímého kopu Ondřejka poslal jedovatou střelu přímo na branku Petřkovic, ale pozorný Chvěja střelu zlikvidoval.

I tak se přítomní diváci dočkali pojištění vedení Spartaku ještě v první půli. V 42. minutě běžel za míčem vysunutý Michal Šrom. Na hranici pokutového území se při snaze o odehrání míče srazili hostující Leoš Švancer a vybíhající brankář Chvěja. Číhající Michal Šrom se opuštěného míče zmocnil a pohotově jej uklidil do opuštěné branky. Spartak se ujal vedení 2:0.

Nedlouho po začátku druhého poločasu Spartak své vedení zvýšil. Ve 49. minutě zahrál rohový kop Michal Dvořáček a Jaroslav Zlámal uklidil míč mimo dosah hostujícího brankáře 3:0. Pěkný zákrok si poté připsal v 62. minutě brankář Chvěja po pohotové střele Lukáše Motala.

Pohodlné vedení domácí trochu ukolébalo a trenér Lehkoživ sáhl postupně k trojímu střídání. Hosté však rozhodně nepůsobili odevzdaným dojmem a s výsledkem se snažili něco udělat. Aktivní byli zejména po krajích a k naší brance vyslali několik nebezpečných střel.

Takovou šancí se Petřkovice prezentovaly např. v 69. minutě poté, co na Adama Hrdličku prošel křížný centr a záložník hostí vyzkoušel jedovatou střelou umění našeho brankáře Libora Chytila. Ten se zaskočit nenechal a přízemní střelu na zadní tyč prsty vytlačil mimo branku.

Hosté se poté dočkali korekce skóre v 75. minutě, když zaspala naše defenziva a osamocený Letocha nadvakrát propálil Libora Chytila 3:1.

Spartak mohl odpovědět v 79. minutě. Bronislav Otruba se šikovně proháčkoval podélně pokutového území, aby nakonec akci zakončil střelou Lukáš Motal. I tentokrát však Filip Chvěja střelu vyrazil.

I se závěrem zápasu byli hosté nebezpeční a v 85. minutě zahrozil svou střelou znovu Adam Hrdlička, ovšem bezúspěšně.

Spartak v zápase vyhrál, bere 3 body, což je nepochybně povzbuzením před anglickým týdnem, který jej čeká (středa 8.11. zápas v Hulíně s Valašským Meziříčím, 14:00, neděle 12. 11 v Hodoníně).

Hodnocení trenéra: Tabulka od 5-6. místa je vyrovnaná a každý týden může porazit každý každého. Vzhledem k dosavadním výsledkům tohoto kola se tak dnes hrálo o 6 bodů. Myslím si, že na začátku zápasu se na našem výsledku podepsal herní výpadek a bylo poznat, že týden jsme nehráli. Z naší strany to pak nemělo takovou kvalitu jako proti Vyškovu. Jinak mne mrzí, že za stavu 3:0 jsme polevili a dělali hloupé chyby, které by se nám mohly jindy vymstít. I když jsme vyhráli 3:1, tak Petřkovice rozhodně nepůsobily odevzdaným dojmem a o to více si dnešního vítězství cením a jsem rád za tři body.

rozhodčí: Bedřich Soukal, AR1: Robert Hájek, AR2: Tomáš Sedláček, delegát: František Mužík

Spartak: Chytil – Vyskočil Mich, Zlámal, Kostka, Kovář – Šrom (79. Minář), Dvořáček, Motal, Tureček, Hradil (71. Michálek) – Ondřejka (65. Otruba).
Petřkovice: Chvěja – Sporysz, Špavelko, Wozniak, Švancer – Hrdlička, Baranek, Holiš (69. Leibl), Polášek (46. Neumann) – Lokša, Latocha.

 33. Hradil, 42. Šrom, 49. Zlámal – 75. Latocha

 Tureček – Švancer, Wozniak

 131



Oznámkujte článek:

výborný - 1     průměr - 2     nic moc - 3

Zpět na úvodní stránku Článek byl zobrazen 2927x, hodnocen 2x, průměrná známka: 1.00

Oficiální stránky SK Spartak Hulín powered & programmed by Admin
Autorem všech příspěvků, není-li uvedeno jinak - Admin. 
Všechna práva vyhrazena, bez souhlasu autora nebo uvedení zdroje nesmí být obsah jinam přejímán, zveřejňován a dále šířen.
(c) Admin 2006-2016