Rozpis utkání Spartaku - jaro 2024

Archív zpráv zde

náhodné foto

Odkazy FAČR


is.fotbal.cz
úřední deska


Muži >> SK Spartak Hulín – SK Uničov 4:1 ročník 2014/2015

SK Spartak Hulín – SK Uničov 4:1

17.8.2014 | 09:18:43 - Po vysoké výhře v Líšni se Spartak představil na domácím hřišti a přítomní byli plni očekávání, jak si tým povede proti nepříjemnému celku Uničova. Ten sice minulý týden podlehl doma Slovácku „B“ 0:4 a v týdnu Třinci v poháru 0:3, o to více musel mít snahu ukázat něco více.

Hosté také svou kvalitu začali servírovat od první minuty a svými rychlými průniky začali naší obraně zatápět. Počáteční optická převaha Spartaku v prvních minutách vzala za své a naopak některé kontry pruhovaných hostů odkopávali stopeři Spartaku z pokutového území do bezpečí. Takto probíhala 11. minuta a stále rozvážně hrající domácí měli s útoky Uničova stále stejné problémy.

Spartak se k brance Uničova přiblížil nejblíže v 19. minutě, kdy si na rohový kop naběhl Číhal, ale nepřesně trefenou hlavičkou poslal míč jen do zámezí.

Pak se nad Hulínem zatáhlo a spustil se nefalšovaný liják. Během něj v 28. minutě přišel ve středu hřiště Kadlec o míč, který mu vypíchl hostující hráč, Uničov přešel do rychlého brejku a vysunutý Nuc vypálil na naši branku. Mokrý míč, který se navíc kroutil, brankář Vogl sice zasáhl, ale dokázal už jen více změnit směr dovnitř branky 0:1.

Vedoucí branka Uničova a neutuchající liják domácí borce pořádně zchladily. Hosté našimi liniemi procházeli často jako nůž máslem, a to hrozilo další brankovou pohromou.

Nejblíže jsme jí byli v 30. minutě, kdy nám Uničov pořádně zatopil v pokutovém území a za překonaného Marka Vogla 2x po sobě zaskakoval spolehlivý Číhal, který míč vykopával z brankové čáry.

To se ukázalo být jedním z rozhodujících momentů utkání, protože stav 0:2 by byl pro Spartak již kritický.

„Teď Vám to jde, ale počkejte na nás, až přestane pršet,“ jako by si během těchto chvil říkali naši chlapci, no a s utuchajícím deštěm a svítajícím Sluncem poté přišly momenty domácích.

Nejprve v 34. minutě Spartak Lacigou zahrál rohový kop, který hosté odvrátili, ale Dvořáček přízemní ránou k tyči parádně srovnal stav na 1:1.

Se srovnaným stavem se Spartaku už hrálo mnohem lépe a na hřišti to bylo také vidět, kluci začali získávat trochu ztracenou jistotu a pomalu si vytvářeli herní převahu.

Ve 41. minutě zahrával Hulín standardní situaci Lacigou, před branku si naběhl Sklenář a tečí poslal míč vedle branky.

Poté ve 43. minutě vyšil několik kliček Dominik Krhut, poslal centr před branku, kam si na přední tyč naběhl Svatopluk Kadlec a hlavou překonal Uvízla na 2:1.

Dokonaný obrat Hulína vyprovodil borce do šaten.

Po poločasové přestávce v 49. minutě se Zlámal na hranici pokutového území několika kličkami uvolnil a vypálil jen do míst, kde stál nachystaný brankář Uničova, který tak se střelou neměl problémy.

V 51. minutě ovšem znovu potáhl akci Krhut po straně, předložil míč na malé vápno, kam si ve druhé vlně naběhl Červenka a rozvlnil síť na 3:1 pro Spartak.

Uklidňující branku Spartaku navíc následoval úplně školácký výstup kanonýra Uničova Aleše Krče, který při odmávaném ofsajdu nejenže odkopl balón, ale ještě slovně napadl asistenta rozhodčího a tím během jedné minuty vyfasoval dvě žluté karty a Uničov dohrával od 53. minuty v desíti lidech.

Domácí Spartak už poté jednoznačně vládl hřišti, i když hosté sympaticky bojovali až do konce.

V 62. minutě domácí předvedli kombinaci mezi Kadlecem a Červenkou, aby nakonec Dvořáček míč přichystal Kadlecovi na střelu, kterou zlikvidoval brankář Uvízl.

V 64. minutě poté znovu Krhut potáhl míč po straně, opět předložil míč před branku a tentokrát Dvořáček rozvlnil síť v brance Uničova na 4:1.

Hosté v 69. minutě zahrávali roh, který jsme sice odvrátili, nicméně nakonec Jeřábek ještě zakončil nad branku.

Na druhé straně vzápětí předvedli pěknou kombinaci Kadlec se Zlámalem, aby posledně jmenovaný v pádu vystřelil po zemi těsně vedle branky. Kombinace vyslala do útoku i Vyskočila v 71. minutě a jeho střelu nadvakrát zpracoval brankář Uvízl.

V 82. minutě potáhl Dvořáček útok Spartaku a pěkným centrem hledal před brankou nabíhajícího Filipa Ourodu, ten ale ve skluzu dokázal jen slabě poslat míč k tyči, kde jej gólman Uničova zlikvidoval.

Tečkou za dlouhou dobu už dohrávaným zápasem udělal v 86. minutě Jeřábek, který se protáhl kolem Vyskočila a vyzkoušel pozornost Marka Vogla, který střelu vyrazil.

Spartak v zápase získal další tři body. Teď nás čeká těžký zápas v Třebíči a neméně těžký, ale pro místní diváctvo nanejvýše atraktivní zápas – derby proti Hanácké Slavii za 14 dní doma.

Hodnocení trenéra: Výsledek se rodil dnes velmi těžko, protože jsme prohrávali 1:0 a stálo při nás štěstí, kdy hosté neproměnili vyloženou šanci na 2:0, protože možná by se ten zápas vyvíjel úplně jinak. Na druhou stranu musíme ocenit, že kluci dokázali výsledek otočit a za stavu 3:1 po vyloučení hostujícího hráče jsme stav už kontrolovali. Určitě to nebylo tak jednoduché utkání, jak vypovídá konečný výsledek, jde o body z utkání proti velmi kvalitnímu celku. Nyní nás čeká Třebíč, soupeř, který loni hrál trpělivý defenzivní fotbal, snad už víme, co nás čeká, nachystáme se na to a konečně to prolomíme.

rozhodčí: Černý, AR1: Vostrejž, AR2: Polák, delegát: Matyáš

Spartak: Vogl – Vyskočil, Ruman, Číhal, Sklenář – Dvořáček (84. Icela), Kadlec, Laciga, Červenka, Krhut – Zlámal (78. Ouroda).
Uničov: Uvízl – Koutek, Vejvoda, Horák, Heinz – Vasiljev, Juřátek, Žmolík (64. Konečný), Jeřábek – Nuc (64. Kasal), Krč.

 34., 64. Dvořáček, 43. Kadlec, 51. Červenka - 28. Nuc

 nikdo – Vejvoda, Krč

 53. Krč (2 ŽK)

 159



Oznámkujte článek:

výborný - 1     průměr - 2     nic moc - 3

Zpět na úvodní stránku Článek byl zobrazen 3304x, hodnocen 1x, průměrná známka: 1.00

Oficiální stránky SK Spartak Hulín powered & programmed by Admin
Autorem všech příspěvků, není-li uvedeno jinak - Admin. 
Všechna práva vyhrazena, bez souhlasu autora nebo uvedení zdroje nesmí být obsah jinam přejímán, zveřejňován a dále šířen.
(c) Admin 2006-2016